1 thought on “Performance in Edinburgh, March 2017

 1. Kære Jessie,

  Jeg skriver til dig som en af initiativtagerne bag et nordisk symposium d. 15. oktober om temaet #metoo: præcis et år efter Alissa Milanos tweet gik viralt.

  Symposiet vil vare er en hel dag d. 15. oktober på Kulturværftet i Helsingør og være en dag fyldt af scenekunst og debatter om ligestilling – en dag for viden, udveksling og indsigt mellem scenekunstnere, publikum og debattører. Vi er de eneste i DK som ønsker at udføre et projekt af denne kaliber på årsdagen for tweetet og derfor vil vi gerne høre om du vil være en del af og støtte op dette.

  Jeg kontakter dig, Jessie, fordi at jeg gerne vil høre dig om du kunne tænke dig at indgå i en talk på 45 minutters tid med tre andre kunstnere fra Norden?

  Ideen med denne dag er først og fremmest at indsamle nordiske udøvende kunstnere og debatører for at se tilbage på året, som er gået og i forlængelse af dette tale om hvordan reaktioner og konsekvenser ses i de forskellige nordiske lande på baggrund af bevægelsen #metoo.

  Her beder jeg dig ikke skulle forberede en tale, men blot være med på at debatten vil dreje sig om de forskellige debat-deltageres baggrund og ophav – og hvordan de oplever #metoo i netop deres branche og i deres land.

  Programmet vil blive bygget op omkring performative præsentationer af finske Blaue Frau, Islandske Kviss Bùmm Bang, færøske GUT Productions og et samarbejde mellem det danske teater Sydhavn Teater og det svenske teaterkompagni Bombina Bombast.
  Foruden disse kunstnere, har vi – so far – inviteret Tiina Rosenberg som er svensk performance-lektor fra Stokholms universitet, som skal holde et oplæg og derudover er jeg i fuld gang med at sammensætte et velfunderet debatpanel, som jeg håber du vil indgå i. det handler om for den enkelte at tale om hvad #Metoo-bevægelsen har betydet for dig specifikt og hvad bevægelsen har betydet for Grønland.

  Foruden disse vil skønne Anja T. Lahrman bag Icecream Cathedral og The Nelson Sister sakkompagnere dagen med sit seneste projekt Excelsior.

  Sydhavn Teater og Bombina Bombast er også arrangører af arrangementet sammen med Kulturværftet og Scenekunstskolernes efteruddannelse.

  Det er sådan, at vi desværre ikke har økonomi til at kunne tilbyde dig løn, men selvfølgelig transport og forplejning i løbet af denne dag. Og desuden en super god oplevelse med en masse ligesindede, som ønsker at skabe en mærkedag!

  Er det noget du har mulighed for at sætte tid af til og gøre dagen til noget helt særligt?

  Jeg vil meget gerne fortælle dig mere om, hvad der vil ske i løbet af dagen, men først ville vi lige høre dig ad her i en uformel mail, om dette har fanget din opmærksomhed 🙂

  Projektbeskrivelse er vedhæftet, så du kan læse den.

  Jeg håber at høre fra dig!

  De bedste hilsner

  Anne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s