Video works Tekster til videoværker

Killerbird, 2015

Film, (14 min, dansk m. Engelsk subs)

”Killerbird” er Ivalo Frank’s seneste film, hvor jeg læser mine digte op.

Digtene kredser om et barn, og hendes beskrivelser af vold og seksuelle krænkelser, og om hvordan andre mekanismer i kroppen tager over, når disse ydmygelser gennemsyrer ens hverdag. Kroppen observerer, flyver ud, forlader rummet.

“Reconciliation” 2014

Film, (30 min, grønlandsk m. Engelsk subs)

”Reconciliation” handler om, hvordan en tilstand kan komme og gå, fra A til B, og blive til noget andet. Kroppene er forskellige mennesker med fem forskellige nationaliteter og aldre. Rejsen handler om, den vi alle må gennemgå, og viser en persons forskellige stadier i selverkendelse, gennem emotionelle erfaringer såsom selv-had og kærlighed, om at røre og om at blive berørt. I sidste ende er vi alle facetter af hinanden.

“Arctic Ache” 2014

Video af Diego Barraza, i samarbejde med Tania Pleitez (01:35 min, engelsk m. Spansk subs). Videoen er baseret på mit digt Moving glaciers ”poem no 6” på engelsk. Videoen er et samarbejde, der handler om klimaforandringer, politikeres fremtidsdrømme i bytte for tidligeres tiders visdom, hvor vi ikke længere kender vores egen jord i hvilken kisten skal lægges.

“Sassuma Arnaa” 2012

Video, i samarbejde med Iben Mondrup (8:28 min, grønlandsk). Videoen er både en fortolkning af sagnet om Havets Moder, og en undersøgelse af vores kulturelle dna. Skriget, sproget, og fortællingen om Arnaqquassaaq. Vær artig, vær nu artige mennesker!